Menpora Malaysia : Gojek tingkatkan ekosistem "e-commerce"

0

Berita Bisnis – Kuala Lumpur (ANTARA) – Menteri Pemuda dan Olah Raga Malaysia Syed Saddiq Syed Abdul Rahman mengatakan layanan transportasi gojek mampu membantu meningkatkan ekosistem “e-commerce” di Malaysia.

Syed Saddiq mengemukakan hal itu kepada media, Rabu, usai diskusi “‘Why The Need For Gojek”‘ bersama pimpinan Berita Nasional Malaysia (Bernama) Datuk Seri Azman Ujang, Pimred Bernama, Datuk Mokhtar Hussain dan sejumlah Pimred media di Wisma Bernama.

Syed Saddiq mengatakan negara seperti Thailand, Vietnam dan Indonesia telah menjadikan rangkaian pelayanan dua roda tersebut satu platform untuk menggerakkan ekonomi digital di negara tersebut.

Syed Saddiq menegaskan ekosistem layanan pengangkutan roda dua tersebut perlu dilihat dalam cakupan yang luas dengan berbagai layanan seperti pengantaran makanan dan dikembangkan kepada ekonomi digital keseluruhan.

Dia mengatakan menjadi tanggungjawab untuk memastikan ekosistem pekerjaan tersebut dapat ditambah baik dan pada masa yang sama bukan sahaja melibatkan pengangkutan dua roda, pengantaran makanan, e-commerce dan lain-lain.
 

Sumber : Menpora Malaysia : Gojek tingkatkan ekosistem "e-commerce"

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.